Hva er dropshipping, og hva er dumt ved det?

Dropshipping er et begrep for å selge produkter du ikke eier. Når du bestiller fra en dropshipper, legger dropshipperen bestillingen videre til den virkelige selgeren. Dropshipperen tjener penger ettersom de selger for mer enn produktet virkelig koster.

Bildene nedenfor viser et eksempel på en dropshipping-butikk som heter Dino Bags. De selger vesker som ser ut som dinosaurer. En veske koster 34 dollar. I butikken AliExpress kan de samme veskene imidlertid bli funnet for litt under 18 dollar, inkludert frakt. Det betyr at du betaler 16 dollar ekstra (nesten 150 kroner), som går i dropshippers-lommen. Å sette opp et dropshipping-nettsted er veldig enkelt, og lover enkle penger. Dropshipperen trenger aldri å se eller håndtere varene, og bestillinger blir automatisk tatt og videreført. Det er ikke gratis å sette opp en slik butikk, og dropshippere må ofte fortsette å bruke penger til å kjøpe annonser for å få folk til å komme til nettbutikkene deres. Det er derfor det er MYE dropshipping-reklame på nettet.

Så når du ser et kult produkt du vil kjøpe, anbefaler jeg at du søker etter det på nettsteder som AliExpress først, det kan spare deg mye penger. Du kan argumentere for at dropshipping er greit, da de hjelper med å reklamere og selge produkter. Men jeg mener det er dårlig for forbrukerne, ettersom vi ender med å kjøpe fra en tilfeldig person som prøver å tjene raske penger, i stedet for fra selve selgerne. Det er ikke noe garanti for god service, og du finner sjelden ekte kontaktinformasjon på dropshipping-sider.

Screenshot fra dropshipping side
Screenshot fra handelside

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *